Apartments in Croatia

 Holiday In Croatia
 Accommodation in Croatia - Direct contact with owner No commission!
 Appartamenti Croazia
 Appartement Kroatien
 Apartmani Hrvatska - bez provizije - direktan kontak s vlasnikom
 Kontaktirajte nas: e-mail: info@info-apartments.com
 Naslovnica | Posebna ponuda Prijavi smjestaj  
Kategorije
APARTMENTS CROATIA
Posebna ponuda

ISTRA
KVARNER
-> Apartmani Cres
-> Apartmani Ilovik
-> Apartmani Krk
-> Apartmani Lošinj
-> Apartmani Pag
-> Apartmani Rab
-> Apartmani Susak
-> Apartmani Unije
SJEVERNA DALMACIJA
-> Apartmani Dugi Otok
-> Apartmani Iž
-> Apartmani Ist
-> Apartmani Kornati
-> Apartmani Molat
-> Apartmani Murter
-> Apartmani Olib
-> Apartmani Pašman
-> Apartmani Silba
-> Apartmani Ugljan
-> Apartmani Vir
-> Apartmani Zlarin
SREDNJA DALMACIJA
-> Apartmani Šolta
-> Apartmani Brač
-> Apartmani Čiovo
-> Apartmani Hvar
JUŽNA DALMACIJA
-> Apartmani Šipan
-> Apartmani Korčula
-> Apartmani Lastovo
-> Apartmani Mljet
-> Apartmani Vis
CENTRALNA HRVATSKA
GORSKI KOTAR

AGROTURIZAM
HOTELI
KAMPOVI
MARINE
NACIONALNI PARKOVI
DIVING
OUTDOOR
PARKOVI PRIRODE
UNESCO

RENT A BOAT

BOSNA I HERCEGOVINA
SLOVENIJA


/
Kajak (Kajak) 

Kajak na divljim vodama

Bistre i tople, zelene vode hrvatskih rijeka izviru u podnožjima planina, teku kroz kanjone, prelijevaju se niz sedrene barijere u prštavoj zavjesi slapova. Plijene ljepotom, ne opasnošću. Ako niste ekspert, visoke slapove i opasne brzake uvijek ćete moći zaobići po obali. Visoki proljetni vodostaji omogućuju vrhunski divljevodaški užitak, a ljetne ture idealne su za početnike. Iz svih većih turističkih središta na obali svakodnevno se organiziraju izleti kajacima niz Kupu, Gacku, Zrmanju, Trebižat.

Dok tiho plovite niz rijeku u pokretljivom kajaku, krajolik se ponegdje zatvara šumom, drugdje širi u jezero obrubljeno livadom. Mlinovi, drveni mostovi, crkve i samostani potvrđuju tradiciju života uz rijeke. Do obala najuzbudljivijih kanjona sežu samo sunce i često neprohodne staze. Zato ćete veslajući u kajaku otkriti i ono što mnogi starosjedioci nikada nisu vidjeli. Iako kajakaštvo u Hrvatskoj ima dugu tradiciju i rijeke su prekrasne, nije masovan šport. Na rijekama ćete vi i vaša skupina najčešće biti sami s prirodom i njenim stanovnicima: ribama, pticama, vodozemcima i malim sisavcima.

INFO Proljeće i rano ljeto izabrano je vrijeme za kajakaške pustolovine na Dobri, Mrežnici, Uni, Kupi, Korani, Cetini, Krupi i Zrmanji. Rijeke obiluju vodom, slapovi su brojni, težina vode od III do IV. U nacionalnom parku rijeke Krke postoje ograničenja, za obilazak kajakom potrebno je kontaktirati upravu. Isto vrijedi i za rijeku Krupu u parku prirode Velebit, dok se za plovidbu Zrmanjom plaća naknada parku. Na većini ostalih rijeka djeluju mjesni operateri kajak-kanu i rafting izleta koji će vam rado dati informacije i pomoći pri organizaciji ekspedicije.

Kajak na moru

Jadranske kajakaške skitnje u mnogome su različite od veslačkih iskustava na oceanima, sredozemnim ili sjevernim morima. Bistro i toplo more, bezbroj malih zaljeva i plaža čini sea kayaking na Jadranu najboljim u Europi. Na plovidbi vas prate jata malih riba, nisu rijetki susreti s velikim tunama i dupinima. Putujući kajakom uživat ćete na mjestima do kojih jahtom nikada ne biste stigli – u skrivenim uvalicama s pješčanim, šljunčanim ili stjenovitim plažama, plitkim lagunama, špiljama. Brojni kulturni spomenici, upečatljiva arhitektura, običaji upotpunjuju raskošan doživljaj.

Od Brijuna na sjeveru do Elafitskih otoka i Mljeta na jugu, otočne su skupine idealne za island hopping pustolovinu: od lučice do lučice, od zaljeva do zaljeva, nekoliko milja veslanja i puno pristajanja. Udaljenosti između otoka nisu velike, a kajakom možete uploviti i u riječna ušća (Mirne, Zrmanje, Krke, Cetine ili deltu Neretve).

PRIJEDLOG Najviše zanimanja svakako pobuđuju otočki nacionalni parkovi – Mljet, Brijuni i Kornati, no svaki se otok ističe nekom posebnošću. Na otočiću Lokrumu ispred stare dubrovačke luke izuzetan je šumski rezervat. Svaki od 13 Elafitskih otoka je prvorazredna kajakaška destinacija: prekrasna priroda, renesansni ljetnikovci, drevne crkvice i miran život bez automobila. Osim zanimljivosti, pružit će vam opskrbu i sigurnu zaštitu na putu iz Cavtata ili Dubrovnika do Mljeta.

INFO Hrvatsko more je relativno sigurno i ugodno za putovanje kajakom. Većina otoka ima izduženi oblik paralelan s obalom, tako je jedna strana uvijek zaštićena od neugodnih vjetrova i valova. Od vjetrova računajte na podnevni maestral, sjeveroistočnu buru ili jugoistočni jugo.

Oprema: Zbog mnogih vrlo oštrih stijena, polietilenski kajaci su pouzdaniji od laminiranih ili sklopivih. Unajmiti se mogu polietilenski jednosjedi i dvosjedi renomiranih europskih proizvođača. Šteta je ne ponijeti masku, peraje, dihalicu jer vam omogućuju da uživate u bistrom i bogatom podmorju. Prenoćište nije teško pronaći bilo u kampu, otočkoj kući, pansionu, apartmanu ili hotelu, kao ni trgovine radi opskrbe
Razno :
E-mail prijatelju
    
Kajak Kajak Kajak Kajak


Srodne kategorije :

 • Apartmani Hrvatska > OUTDOOR

 • Jezik

         


  Pretraga

  Napredna pretraga

  Najtraženije

  Mapa
  mala_mapa

  Novo u ponudi
  1. Apartmani Marijana A3
  2. Apartmani Marijana A2
  3. Kuća Kauk A6
  4. Kuća Kauk A4
  5. Kuća Kauk A3
   Copyright Vogon Internet usluge, 2005 - 2018 Apartments Croatia O nama | Kontakt | Pravila i uvjeti | Mapa