Apartments in Croatia

 Holiday In Croatia
 Accommodation in Croatia - Direct contact with owner No commission!
 Appartamenti Croazia
 Appartement Kroatien
 Apartmani Hrvatska - bez provizije - direktan kontak s vlasnikom
 Kontaktirajte nas: e-mail: info@info-apartments.com
 Naslovnica | Posebna ponuda Prijavi smjestaj  
Kategorije
APARTMENTS CROATIA
Posebna ponuda

ISTRA
KVARNER
-> Apartmani Cres
-> Apartmani Ilovik
-> Apartmani Krk
-> Apartmani Lošinj
-> Apartmani Pag
-> Apartmani Rab
-> Apartmani Susak
-> Apartmani Unije
SJEVERNA DALMACIJA
-> Apartmani Dugi Otok
-> Apartmani Iž
-> Apartmani Ist
-> Apartmani Kornati
-> Apartmani Molat
-> Apartmani Murter
-> Apartmani Olib
-> Apartmani Pašman
-> Apartmani Silba
-> Apartmani Ugljan
-> Apartmani Vir
-> Apartmani Zlarin
SREDNJA DALMACIJA
-> Apartmani Šolta
-> Apartmani Brač
-> Apartmani Čiovo
-> Apartmani Hvar
JUŽNA DALMACIJA
-> Apartmani Šipan
-> Apartmani Korčula
-> Apartmani Lastovo
-> Apartmani Mljet
-> Apartmani Vis
CENTRALNA HRVATSKA
GORSKI KOTAR

AGROTURIZAM
HOTELI
KAMPOVI
MARINE
NACIONALNI PARKOVI
DIVING
OUTDOOR
PARKOVI PRIRODE
UNESCO

RENT A BOAT

BOSNA I HERCEGOVINA
SLOVENIJA


/
Kanu (Kanu) 

Kanu

Najljepše hrvatske rijeke teku krškim područjima, što znači da obiluju sedrenim slapištima obraslim bujnom vegetacijom kojoj pogoduje bogatstvo vode i sunca. Slapovi zadržavaju između sedrenih naslaga dovoljno vode i u sušnim mjesecima za plovidbu kanuom, kupanje i ronjenje. Rijeke ne gube bistrinu i zelenu boju osim za jakih proljetnih ili jesenskih kiša. Za putovanja kanuom jedva da možete naći lakših a tako zanimljivih rijeka, s čarobnim mjestima za kampiranje i športski ribolov.
Vodopadi često prekidaju putovanje kanuom, no zaobilaženja nisu previše zahtjevna, a doista je rijetka privilegija uživati u toliko bogatim riječnih slapova. Ljeti se možete čamcem ili plivajući zavući pod njih i otkriti impresivne špilje. Rijeke s čudesnim kanjonima nisu daleko od turistički orijentirane obale, mada se njihove reljefne i biološke karakteristike uvelike razlikuju od morskih. Zato se na rijeke često organiziraju jednodnevni izleti s polaskom iz priobalnih turističkih središta. Budući da su vodiči iskusni veslači, nije vam potrebna snaga ili znanje veslanja, pa je takav riječni izlet prikladan za cijelu obitelj.

PRIJEDLOG Putovanja kanuom po hrvatskim rijekama su i kulturni doživljaji. Samostani Visovac i Sv. Arhanđel te Krupa nalaze se u zelenim okružjima rijeka Krke i Krupe. Radmanove mlinice na Cetini zanimljiva su cjelina pučke arhitekture kao i mlinice na Krki. Nerijetko su uz vodu ostaci dvoraca, starih gradova i utvrda. Neki su dobro očuvani - kao dvorac Trakošćan iznad istoimenoga jezera, Ozalj i Dubovac uz rijeku Kupu. Masivna tvrđava Knin i ostaci rimskoga Burnuma u okružju su Krke, ostaci antičke Narone uz Neretvu.
Osobit su doživljaj tradicionalna hodočašća te priredbe poput festivala dalmatinskih klapa - pjevača a capella uz rijeku Cetinu u Omišu.

INFO Hrvatska ima stoljećima dugu tradiciju korištenja kanua. Ostaci jednostavnih kanua izdubenih u deblu pronađeni su na Plitvičkim jezerima, a tradicionalne ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''trupice'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' i danas se često koriste za ribolov i transport u plodnoj delti rijeke Neretve. Na većini rijeka i jezera postoje ograničenja za plovidbu kanuima radi zaštite osjetljivih biljnih i životinjskih zajednica ili geoloških formacija. Uprave zaštićenih područja i organizatori komercijalnih putovanja mogu dati točne informacije, pomoći pri organizaciji putovanja kanuima te pribavljanju dozvola za kampiranje.
Razno :
E-mail prijatelju
    
Kanu Kanu


Srodne kategorije :

 • Apartmani Hrvatska > OUTDOOR

 • Jezik

         


  Pretraga

  Napredna pretraga

  Najtraženije

  Mapa
  mala_mapa

  Novo u ponudi
  1. Apartmani Marijana A3
  2. Apartmani Marijana A2
  3. Kuća Kauk A6
  4. Kuća Kauk A4
  5. Kuća Kauk A3
   Copyright Vogon Internet usluge, 2005 - 2018 Apartments Croatia O nama | Kontakt | Pravila i uvjeti | Mapa